Ново кулинарно изкушение за ценители
Кемпински Хотел Гранд Арена Банско
Ново кулинарно изкушение за ценители - eксклузивно седемстепенно меню с бели и черни трюфели очаква гостите на ресторант „Коме Прима“ в Кемпински Хотел Арена Банско
English see below
Банско, 27 септември 2022:
След успешно проведената миналата събота Френска тематична вечеря, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско продължава традицията да организира различни кулинарни тематични вечери. Хотелът ще изненада гурме любителите с ново изтънчено кулинарно изкушение на 22 октомври в ресторант Коме Прима – ексклузивно седемстепенно меню. Менюто предлага ястия със сезонни бели и черни трюфели приготвени от международния екип на шеф Никола Тодоров.
Ценителите могат да вкусят пана кота от карфиол с трюфелова глазура и черен хайвер, поширано яйце със запечена цикория, крем от кисело мляко с трюфел, мармалад от цвекло и трюфел сабайон, както и пълнени ньоки с пълнеж от манатарки и таледжио, крем от бял трюфел и пекорино. Любителите на риба ще се насладят на риба морски език, гарнирана с муслин от черен трюфел, спирала от праз, брюкселско зеле и крем от лайм с шампанско сос. Основното месно ястие е „баница“ от крехък агнешки врат с канелони от целина, пюре от патладжан, маскарпоне и картофи с трюфел. За десерт, гостите ще имат възможност да опитат неустоимо трюфел тирамису със сладолед с трюфел и трюфел от тъмен шоколад.
„Радвам се, че отново ще имаме възможността да приготвим специалитети с този ароматен деликатес. Трюфеловият вкус се съчетава изключително добре с доста продукти, което ни дава възможност да сътворим различни апетитни рецепти и за пореден път да организираме незабравима тематична вечер, посветена на трюфелите.”, коментира главният готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, Никола Тодоров.
Дългогодишните партньори на хотела – БНК са се постарали да съчетаят всяко ястие с подходящо вино. Премиум селекцията от вина включва Антика Фрата Франчакорта „Кюве Реал“ Брут NV, „Дъ Пейл“ от Саша Лишин, Пино Гриджо „Гриво“ Фриули Коли Ориентали, „Лирика“Примитиво ди Мандурия и „Мадригале“ Примитиво ди Мандурия Долче Натурале.
Ресторант „Коме Прима” разполага с „открита кухня”, където гостите могат да наблюдават приготвянето на храната от кулинарният екип на шеф Тодоров. Работи всеки ден от 19:00 до 23:00ч.
За допълнителна информация или за да направите резервация, моля свържете с нас телефон +359 749 88888 или на e-mail: reservations.grandarena@kempinski.com
За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско:
Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.
За „Кемпински”:
Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. Богатото наследство от безупречно обслужване и невероятно гостоприемство се допълва от изключителността и индивидуалността на нейните хотели. В момента, портфолиото на „Кемпински” включва 80 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и в момента има повече от 25 проекта в процес на разработка по целия свят. Всеки хотел отразява силата и успеха на търговската марка, без да омаловажава неговото наследство. Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света. www.kempinski.com
www.ghadiscovery.com
A new culinary temptation for connoisseurs – an exclusive seven-course menu with white and black truffles awaits the guests of the Come Prima Restaurant at Kempinski Hotel Grand Arena Bansko
Bansko, 27 September2022:
After last Saturday's successfully held French themed dinner, Kempinski Hotel Grand Arena Bansko continues the tradition of organizing various culinary themed dinners. The hotel will surprise gourmet lovers with a new sophisticated culinary temptation on 22 October at Come Prima Restaurant – an exclusive seven-course menu with white and black truffles. The tempting menu offers dishes with seasonal Bulgarian truffles prepared by the international team of chef Nikola Todorov.
The exclusive menu showcases cauliflower panna cotta with truffle glaze and black caviar, poached egg with braised endive, truffle yogurt crème, beetroot marmalade and truffle sabayon, as well as stuffed gnocchi with porcini-taleggio and white truffle-pecorino cream. Fish lovers will enjoy Dover sole fish garnished with black truffle mousseline, leek spiral, brussels sprouts, lime curd and champagne sauce. The main meat course is lamb neck “Banitsa” with celeriac cannelloni, eggplant-mascarpone purée and truffled potatoes. For dessert, guests will have the opportunity to try an irresistible truffle tiramisu with truffle ice cream and dark chocolate truffle.
“I am excited to once again have the privilege to create culinary wonders complemented by this exquisite ingredient. Truffles’ rich flavour pairs extremely well with different products, which gives us the opportunity to create different mouth-watering recipes and once again organise a themed evening dedicated to truffles,” said Kempinski Hotel Grand Arena Bansko’s executive chef, Nikola Todorov.
The long-term partners of the hotel – BNK – have chosen the perfect wine for each dish. The premium selection of wines includes Antica Fratta Fraciacorta DOCG “Cuvée Real” Brut NV, “The Pale” by Sacha Lichine, Pinot Grigio “Grivò” Friuli Colli Orientali DOC, “Lirica” Primitivo di Manduria DOC and “Madrigale” Primitivo di Manduria DOC Dolce Naturale.
Come Prima Restaurant features an open kitchen with live cooking stations, where guests can watch the food being prepared by chef Todorov’s culinary team. The restaurant is open daily from 19:00 to 23:00.
To make a reservation or for further information, please contact us by phone on +359 749 88888 or via email: reservations.grandarena@kempinski.com.