Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Интерконтинентал София e „Водещ хотел на България“ за 2023 от Световните туристически награди.

 

София, 03 октомври 2023

 

Интерконтинентал София –  „Водещ хотел на България“ за  2023 от Световните туристически награди.

За пети пореден път Интерконтинентал София е отличен за Водещ хотел на България 2023 (Bulgaria’s Leading Hotel) от най- престижната класация в областта на туризма -Световните туристически награди (World Travel Awards).

Бляскавата церемония по награждаването се проведе на 29-ти септември в гр. Батуми, Грузия. Световните туристически награди, които празнуват 30 годишен юбилей тази година са създадени през 1993 година и са световно всепризнат еталон за отлично качество и най-високи постижения във всички сектори на туристическата и хотелиерската индустрия. Победителите в престижната класация се избират въз основа на онлайн публично гласуване от страна на крайните потребители и професионалисти в сферата на туризма на световно, регионално и национално ниво.

Генералният мениджър на хотела г-н Анджело Зукала коментира: 

“За нас е огромна чест да бъдем отличени за пети пореден път за Водещ хотел на България от Световните туристически награди. Сърдечно благодарим на всички наши гости и партньори, които гласуваха за нас, както и на прекрасния екип на хотела, без който този успех не би бил възможен. В стремежа си да предоставим превъзходно изживяване за нашите гости, сме щастливи да споделим, че компанията собственик Галакси Инвестмънт Груп осъществи цялостно обновяване на хотелския конферентен център и бална зала, а в началото на годината отвори врати и кулинарното бижу на хотела - ресторант „АДОР “. 

Новината за спечелването на престижната наградата съвпада и с друго дългоочаквано събитие, а именно завършването на ремонта на емблематичните жълти павета и възобновяване движението по булевард "Цар Освободител", което гарантира свободния достъп до ИнтерКонтинентал София”. 

 

За ИнтерКонтинентал София:

Разположен на емблематичните жълти павета в сърцето на столица¬та, InterContinental Sofia предлага ис¬тинско луксозно петзвездно обслуж¬ване и спиращи дъха гледки към „Св. Александър Невски“ и Витоша. Хоте¬лът е част от InterContinental Hotels Group (IHG®), водеща международна компания в хотелската индустрия, която обединява 19 бранда с над 345 000 служители. В момента IHG® има общо над 6000 отворени хотела в цял свят и 1900 хотела в процес на изграждане.  

 

 

 

 

 

Хотели, спа хотели, хотели на море