Skip to content; Access key q.
БългарскиБългарски

Забавление, отдих и почивка в София

 

Забавление, отдих и почивка в София

Идеи как да прекараме няколко дни в София - забавления, хотели и ресторанти

Като столица на България, София предлага всякакъв тип настаняване в хотели - тук можете да отседнете в хотели на световните вериги, както и в по-малки семейни хотели или хостели. Градът е с добре развит СПА туризъм, като в почти всички по-големи хотели има СПА центрове които предлагат отлични условия за лечение, отдих и уелнес както на гостите на хотела така и на външни клинети.

София е перфектна дестинация за разходка за един дълъг уикенд - можете да посетите културни, музикални, спортни и други събития,  да се разходите до Витоша или да вземете директно лифта от Симеоново и да пътувате с него до хижа Алеко. Витоша е и популярна дестинация за любителите на зимните спортове. Има два ски центъра в планината – „Алеко” и „Конярника”. В околностите на София освен Витоша, са Лозенска и Стара планина, където може да посетите един многовековните манастири - Драгалевският,  Лозенският, Германският, Кремиковският, Черепишкият, Осеновлашкият и други.

Ако не ви се отдалечава от самия град, в самия център на София се намира парк Борисовата градина, a близо до Националния дворец на културата (НДК) е Южният парк. Можете да посетите и някои от изложбите в художествените галерии или музеи - Политехническият музей, Антропологичният музей, Музеят на спорта и др..

Заведенията в София са изключително разнообразни и предлагат забавление за всички – дискотеки, ресторанти, барове и много други. Сред най-добрите ресторанти в София се отличават: La Casa, Social Cafe, La Branche, 888 Taste Show Asian Cuisine, Adella, Briciole, ресторанти от веригата Spaghetti Company, Raffy и много други.

В последните години София се превърна и в дестинация подходяща за организиране на момински и ергенски партита. Хотел Арена Ди Сердика например предлага СПА пакет за моминско парти, а известни столични клубове организират специална програма за всеки решил да празнува своето парти там.

 

Хотели, спа хотели, хотели на море