Skip to content; Access key q.
DeutschDeutsch

SPA Destinations in Bulgaria

 

SPA Destinations in Bulgaria

За тези които биха искали да се поглезят с масаж, джакузи, сауна или други СПА процедури са подходящи следните СПА дестинации в България.

Поморие се намира на 20 км от Бургас и е предпочитан морски курорт в България и предлага много възможности за СПА и балнеолечение.  Поморийското езеро известно със своята лечебна кал привлича голям брой посетители всяка година. Поморие е известно и със своята луга, която спомага за лечението на редица заболявания. Освен естествените природни ресурси. всеки може да избере хотел в който се предлагат различни СПА и лечебни процедури.

Бургас предлага балнеолечение с луга и лечебна кал, които въздействат благоприятно при ставни, кожни и гинекологични проблеми. На няколко километра от Бургас се намират Бургаските Минерални Бани, където температурата на термалната вода е 40 градуса.

Девин е целогодишен курорт и е известен със своите термални извори и здравословен климат. Намира се близо до Смолян и е на около 200 км от София. Природата там е много красива и съчетана с планински въздух е идеално място за СПА почивка. Лечебните качества на девинска минерална вода се дължат на средната  минерализация, слабата киселинност и високата температура. Условията в Девин са подходящи за лечение на много болести - тези на сърдечно-съдовата система и нарушения на нервната система. Лекува се и опорно-двигателния апарат, заболявания на нервната система, сърдечно-съдови заболявания, кожни проблеми, заболявания на половата система, стомашно-чревни и жлъчно-чернодробни пътища, диабет, подагра, затлъстяване.

Хисаря предлага отличен климат и множество термални извори, водата от които е подходяща както за пиене така и за външно прилагане. Минералната вода в Хисаря е известна с лечебните си свойства при бъбречни, гинекологични, ставни и урологични проблеми. Хисаря се намира в Южна България, близо до Пловдив и предлага настаняване в квартири, хотели и санаториуми.

Сандански е малко курортно градче в планина Пирин, което е богато на минерални извори и предлага богата база от СПА хотели и лечебни центрове в които могат да се правят оздравителни или релаксиращи процедури.

Велинград е може би най-известният балнеоложки и СПА курорт в България. Богат на минерални извори, с прекрасен климат и красива природа той дава предпоставка за идеалната възстановителна или лечебна почивка. Във Велинград настаняването варира от частни квартири, санаториуми и хотелски комплекси.

Information about the hotel search